Tempo-yleisperävaunu on maatilan monikäyttöinen tilaihme - Agri-Kymi

Tempo-yleisperävaunu on maatilan monikäyttöinen tilaihme

Agri-Kymin oman tuotemerkin Tempo-yleisperävaunu on vahva ja helposti kulkeva vaunu maatilan kuljetuksiin, esimerkiksi viljalle tai juureksille. Tilavaa vaunua on helppo käyttää, ja siihen saa lisälaidoilla tai rehukasetilla jopa tuplasti lisää tilavuutta.

 

”Tempo-yleisperävaunu sopii erinomaisesti viljan ja rehun ajoon, mutta myös hakkeen kuljetukseen ja talvisin lumen siirtoon. Siinä on korkeat laidat ja hyvin tilavuutta, mutta käyttö on silti tarkoitettu esimerkiksi maanajoa kevyempään käyttöön. Vaunua käytetään maataloudessa myös perunan ja juuresten kuljetukseen ja ylipäänsä töihin, jossa tarvitaan tilavuutta mutta tavara ei ole liian raskasta”, Agri-Kymin konemyyjä Jani Manni kertoo.

 

Lavan pohjamateriaalina on neljämillinen Strenx 650 -erikoisteräs, jonka myötölujuus on kaksinkertainen S355-vakioteräkseen verrattuna. Jani Mannin mukaan kiviä tai soraa ei vaunulla kannata kuljettaa, mutta pienempiä määriä hiekkaa voi kulutusteräspohjan ansiosta ottaa kyytiin kantavuuden rajoissa.

 

Tempo-yleisperävaunussa on vahvat S355-laidat, ja tilavuus on mallista riippuen 18,5–21,9 kuutiota. 0,7 ja 0,85 metrin lisälaidoilla saa lisätilavuutta viljan ajoon, ja 1,3 metrin rehukasetilla isoimman kärryn tilavuus nousee 46 kuutioon asti.

Tempo YV18 1,3 metrin rehulaidoilla. Tilavuus 37,7  m3

 

Muita tärkeitä Jani Mannin mainitsemia ominaisuuksia ovat vakaa 52 asteen kippikulma, vakiona oleva hydraulinen takalaita ja viljaluukku sekä kumivaimennettu vetoaisa. Vaunun ohjattavuus on myös hyvä ”hiipivän” telin ansiosta. ”Se pyrkii esimerkiksi montussa nostamaan eturengasta ylös ja kiipeää ylöspäin. Ominaisuus keventää vetämistä. Jarrut on vakiona etupyöriin ja lisävarusteena saatavana kaikille pyörille.”

 

Kippisylinterin kromiputket on kasattu kierteillä, ei hitsaamalla. Siksi tiivisteet voi vaihtaa itse paljon helpommin. Lukkolangat ovat 5,5-milliset ja jämäkämmät kuin useimmissa malleissa. Kaikki putket on kromattu.

Tempo-perävaunuissa on täyskromatut kippisylinterit.

 

Lisävarusteena vaunuun on saatavilla pressu, jolla saadaan hyvä sääsuoja esimerkiksi viljan ajoon. Silloin viljaa voi pitää myös jonkin aikaa pressun alla säilössä sateelta suojassa. Pressu on suunniteltu niin, että sitä ei tarvitse poistaa, kun takalaitaa käytetään.

 

Vaunuun voi valita eri kokoisia ja kuvioisia renkaita. Suosituin rengas on Jani Mannin mukaan palakuvioinen rengas, joka ei kerää maata ja kiviä niin paljon kuin ripakuvioinen. ”Silloin ei kulkeudu pellolta tielle tavaraa renkaiden mukana ja ajo on mukavaa ja turvallista.”

BKT FL 693M ”Ridemax” soveltuu erityisesti maantieajoon.

 

TEMPO ON AGRI-KYMIN OMA TUOTEMERKKI

Tempo-vaunuissa on panostettu erityisesti järkevään hinta-laatusuhteeseen. Traktorin perävaunun suunnittelussa on ollut tärkeää erityisesti käytännöllisyys: ne on helppo korjata itse, joten työt eivät joudu seisomaan korjausta odotellessa.

 

Agri-Kymin perustaja Jaakko Pirinen on suunnitellut vaunut ja niitä on kehitetty vuosien aikana asiakkaiden antaman palautteen perusteella. Kehitämme ja laajennamme Tempo-tuoteperhettä jatkuvasti, jotta voimme vastata yhä paremmin asiakkaidemme tarpeisiin.

 

Tempo-peräkärryt on rakennettu suomalaisiin olosuhteisiin ammattilaisille, jotka etsivät kestävää ja toimintavarmaa ratkaisua järkevään hintaan. Annamme Tempo-perävaunuille kahden vuoden takuun.

 

Tutustu Tempo-yleisperävaunuun

 

 

Lue muita kirjoituksia

Top