Erikoisessa markkinatilanteessa kannattaa toimia ennakoiden - Agri-Kymi

Erikoisessa markkinatilanteessa kannattaa toimia ennakoiden

Teräksen hinnannousu ja komponenttien vaikea saatavuus ovat vaikuttaneet tänä vuonna konemyyntiin. Agri-Kymin toimitusjohtaja Hanna Pulkkanen pitää tilannetta todella poikkeuksellisena ja kehottaa asiakkaita toimimaan nyt ajoissa ja ennakoiden.

 

”En muista konemyynnissä mukana olleena näin pahoja saatavuusongelmia. Samalla on tullut ennennäkemättömiä hinnankorotuksia. Valmistajat ovat olleet täysin yllätettyjä, koska raaka-aineiden hinnankorotuksista kertovat viestit alkoivat tulla yhtäkkiä”, Hanna kertoo.

”Meillä myynti veti viime vuonna todella hyvin ja vetäisi edelleen, mutta saantivaikeudet haittaavat hyvää myyntiä. Tilanne vaikuttaa sekä teräkseen että komponentteihin: jos tuotteessa on enemmän terästä, hinnannousu on voimakasta. Ja jos on paljon komponentteja, niiden saantivaikeudet haittaavat valmistusta.”

Tuotantoa on maailmalla vedetty alas koronan vuoksi, sillä kysynnän luultiin hidastuvan. Kun kävikin päinvastoin ja kysyntä kasvoi, ollaan hankalassa tilanteessa. Hanna Pulkkasen mukaan asiakkaat ovat onneksi hyvin perillä ja ymmärtävät, että nyt myydään niukkuutta.

Agri-Kymin toimitusjohtaja Hanna Pulkkanen kehottaa toimimaan ennakoiden.

 

”Uutisissa kerrotaan, että esimerkiksi puun ja teräksen hinnat ovat korkeimmillaan ikinä. Sen vuoksi odotetaan hinnan laskua ja lykätään ostamista. Todennäköisesti hinnat eivät tule kuitenkaan valitettavasti laskemaan, vaikka raaka-aineen hinta laskisi. Hinnat ovat olleet kauan melko pysyviä, ja inflaation vuoksi valmistajat tulevat jatkossa pitämään niitä korkeampina”, Hanna ennustaa.

”Jos jotain tarvitsee, kannattaa siis ostaa nyt ja tilata koneet ajoissa. Mitä myöhemmin tilaa, sitä kauemmin saattaa toimitus kestää. Tämä koskee myös varaosien hankintaa.”

Erikoisesta ajasta huolimatta Agri-Kymillä lähdetään odottavin ja innokkain mielin syksyyn. ”Kun markkinoille tulee muutoksia, ne luovat myös mahdollisuuksia. On tärkeää, että meillä on tavaraa, jota voimme asiakkaalle tarjota. Pitää palvella fiksusti ja kehittää myös markkinointiin uusia tekemisiä. Yksi esimerkki siitä on uusi SaMASZ-tuotesivusto, jonka avulla asiakkaat voivat saada tietoa mahdollisimman paljon ja vertailla. Olemme tässä pelissä mukana täysillä, asiakkaiden kanssa yhteistyötä tehden ja palvelua parantaen”, Hanna vakuuttaa.

 


Agri-Kymi maahantuo ja myy traktorikäyttöisiä työkoneita ja perävaunuja maatilojen ja koneyrittäjien käyttöön. Laaja valikoimamme koostuu kustannustehokkaista ja kilpailukykyisistä tuotteista. Olemme asiantunteva ja mutkaton suomalainen perheyritys, joka panostaa pitkiin kumppanuuksiin ja asiakkuuksiin.

Lue muita kirjoituksia

Top