SaMASZ panostaa tutkimukseen ja kehitykseen - Agri-Kymi

SaMASZ panostaa tutkimukseen ja kehitykseen

SaMASZ on yksi Puolan tärkeimmistä rehukoneiden valmistajista ja myös monien suomalaisten urakoitsijoiden ja maanviljelijöiden luottomerkki. SaMASZ työkoneita viedään noin 60 maahan, ja jälleenmyyjäverkostoon kuuluu yli 100 yritystä ulkomailla. Agri-Kymi on toiminut SaMASZin virallisena maahantuojana Suomessa jo vuodesta 2007.

 

KAHDEN VUODEN LAATUTAKUU

SaMASZ on kehittänyt koneita korkeatasoisella teknisellä taidolla ja tiedolla 35 vuotta. Ensimmäinen niittokone valmistettiin vuonna 1986. Vuosien varrella tuotevalikoima on laajentunut yli 200 erityyppiseen koneeseen. Valikoimaan kuuluvat niittokoneet ja –murskaimet, karhottimet ja pöyhimet. Maatalouskoneiden lisäksi valikoimassa on työkoneita viheralueiden sekä tien- ja ojanpientereiden hoitoon.  

SaMASZ on ensimmäinen eurooppalainen maatalouskoneiden valmistaja, joka tarjoaa tuotteilleen 2 vuoden takuun.
Jos jotain takuujuttuja on ollut, niin ne kyllä hoituvat helposti ja nopeasti, kun vaan saadaan kuvat ja muut lisätiedot tehtaalle, kertoo Agri-Kymin tekninen asiantuntija Samuli Lindeman. ”Meillä on niin hyvät yhteydet SaMASZin tuotantoon ja tuotekehitykseenettä tässä vuosien varrella on yhdessä kehitelty vaikka mitä toiminnallisuuksia, muun muassa mattoperien toimintaan liittyen, Lindeman jatkaa. 

”Esimerkiksi yhdessä Twist karhottimen hydraulimoottoritapauksessa saatiin uusi osa tehtaalta Puolasta suoraan asiakkaalle neljässä päivässä. Tämä mahdollisti työn nopean jatkamisen ja mahdollisimman tehokkaan toiminnan.  Tarvittaessa osat saadaan tehtaalta siis nopeastikin.” Samuli Lindeman kertoo moitteitta toimineista takuutoimista. 

SaMASZin tammikuussa 2018 avattu moderni tehdas työllistää tällä hetkellä noin 800 työntekijää. Tehdasalueen kokonaispinta-ala on 13 hehtaaria, joista tuotantotilojen osuus neljä hehtaaria. Olennainen osa uutta kehitystä on yrityksen tutkimus- ja kehityskeskus, jolla tehdas lisää merkittävästi kykyään tuoteinnovaatioiden kehittämiseen ja tuotantoprosessien maksimointiin. SaMASZ panostaa tutkimukseen ja kehitykseen, ja tekee tiivistä yhteistyötä teknisten yliopistojen ja muiden alaan erikoistuneiden instituutioiden kanssa. Tavoitteena on maailman huippua oleva korkea laatu, joka saavutetaan jatkuvalla tuotekehityksellä ja huippuunsa hiotulla valmistusteknologialla. 

 

UUSIA OMINAISUUKSIA 2020

Marraskuun lopulla olimme jälleenmyyjiemme kanssa tehtaalla koulutuksessa, ja kävimme läpi erityisesti ensi vuoden mallistoon tulevia uusia ominaisuuksia ja lisävarusteita, joista alla esitelty muutama.

Twist 600P 
karhottimeen on saatavilla karhontasausrulla, joka auttaa heinän kulkeutumisessa ja sen puhtaanapidossa. Myös hydrauliikkaan on tullut muutoksia uudessa Twistissä: enää tarvitsee vain yhden parin pikaliittimiä aikaisemman kahden parin sijaan. 

Täysin uudenlainen XT 390 nostolaiteniittokone erottuu muista niittokoneista ylikulmaan kääntyvällä (125 astetta) kuljetusasennolla, jolloin kuljetuskorkeus on matalampi. XT 390 niittokoneeseen tulee hydropneumaattinen kevennys vakiona sekä portaaton ja nopea paineensäätö traktorin ohjaamosta, joka helpottaa työn tekoa huomattavasti. Tähän, niin kuin KT 341 sekä KDT 341 koneisiin, on mahdollista saada myös kahden karhon teräpalkki, jonka ansiosta materiaalin keräys on puhtaampaa ja tarkempaa.   

SaMASZ KDD perhosniittokoneisiin uutuusvarusteiksi on saatavana tehdasasennuksena hydropneumaattinen kevennys. Perhosniittokoneiden uusitun ohjausjärjestelmän ansiosta mattoperällisiä koneita on mahdollista hallita tarvittaessa yksi puolisko kerrallaan. Näiden lisäksi murskainperhosiin on uusittu murskainsormimalli, jonka ansiosta murskatun materiaalin määrä ja laatu ovat parempia, ja se lyhentää myös kuivumisaikaa. 

Jarkko Huuskonen Jyväs-Maataloudesta kertaa matkan höytyä arjen tekemiseen seuraavasti: ”Suurin hyöty ehdottomasti oli nähdä hieman harvinaisempia koneita ja saatavilla olevia lisävarusteita sekä saada niistä lisätietoa. Tietysti myös tehtaan näkeminen antaa mahdollisuuksia perustella asiakkaille tuotteiden laadun olevan erinomaista luokkaa.” 

Vientipäällikkö Lukasz Lapinski  SaMASZilta antaa arvoa jälleenmyyjien tuotekoulutukselle: ”On hienoa jakaa tietoa SaMASZin tuoteperheestä, ja samalla myös itse keskustella jälleenmyyjien kanssa siitä, mitkä ovat tuotteissa olleet vahvuudet sekä kehittämistä vaativat seikat. Minusta on mukavaa kouluttaa ihmisiä, joita tuotteemme oikeasti kiinnostavat, ja tämä suomalaisryhmä on juuri sellainen! Uskon, että myös myyjille tämä on mahdollisuus päästä rauhassa tutustumaan koneisiin kuvastoista lukemisen sijaan. Uskon, että tehdasvierailu antaa uusia virikkeitä jokapäiväiseen työntekoon.”  

 

Tutustu mallistoon tästä

Lue muita kirjoituksia

Top