Koneurakointiyrittäjä panostaa huoltoon ja ajantasaiseen kalustoon - Agri-Kymi

Koneurakointiyrittäjä panostaa huoltoon ja ajantasaiseen kalustoon

Kuljetusurakointi Noukkala Oy:n yrittäjä Eetu Noukkala laajensi liiketoimintaansa onnistuneilla konehankinnoilla. Kokenut yrittäjä tietää, että koneiden huollot ja laitteiston päivittäminen takaavat ammattitaitoisen palvelun sekä luotettavan toimijan maineen.

Eetu Noukkala aloitti koneurakoinnin ja maansiirron yli kymmenen vuotta sitten maatalousyhtymän kautta. Viisi vuotta sitten yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi, kun liiketoimintaa saatiin laajennettua konehankintojen avulla. ”Liiketoimintamme koostuu nyt naudanrehun tuottamisesta, rekka- ja kuorma-autokuljetuksista, maansiirrosta ja -kuljetuksesta sekä kesällä ja talvella traktoriurakoinnista”, Eetu kertoo yrityksen palveluista.

Yrittäjänä Eetu tietää, että kysynnän heilahtelut vaikuttavat työmäärään. Tämä luo omat haasteensa urakointiin sekä ammattitaitoisen lisähenkilökunnan löytymiseen. Nykyään yrityksen laaja kalusto antaa mahdollisuudet erilaisille työtehtäville vuoden ympäri, kuten maissin korjaamiselle ja teiden kunnossapitoon. ”Kalustona meillä on kolme yhdistelmäajoneuvoa, viisi traktoria, Agri-Kymiltä hankitut Tempo MSV20 Dumper -maansiirtovaunu ja kaksi SaMASZ-perhosniittokonetta sekä yksi ajosilppuri. Kesäisin vuokraamme lisäkoneita tarpeen mukaan. Hyvän kaluston ja laajan asiakaskunnan ansiosta pystymme tarjoamaan kuljettajillemme erilaisia töitä vuoden ympäri. Työskentelemme siellä, missä meitä tarvitaan Artjärveltä Miehikkälään asti. Yksi suurimmista asiakkaistamme tällä hetkellä on VAPO,” kertoo Eetu.

 

Tempo vaunut vaativaan maansiirtoon

Hardox -teräksestä valmistettu lava takaa erinomaisen kestävyyden suurille kuormille. Tästä syystä Eetukin luottaa Tempo MSV20 Dumper -maansiirtovaunuun. ”Meillä maansiirtovaunu on jatkuvasti kovassa käytössä, siksi tarvitsimme vaativaa käyttöä kestävän vaunun. Tempo-vaunun ominaisuudet ovat vastaavat kuin kilpailijoiden, mutta hinta on edullisempi. Sen lisäksi vaunun jämäkkyys ja kestävyys suurien kuormien kuljetuksessa teki vaikutuksen”, Eetu listaa syitä hankinnalleen.

Ammattiosaajat hyvän palvelun takana

Kuljetusurakointi Noukkala Oy panostaa työntekijöihinsä ja Eetu uskookin, että ammattitaitoiset työntekijät ovat yrityksen käyntikortti. ”Meillä on omatoimista porukkaa, heidät voi laittaa mihin vaan ja he hoitavat homman. Yrityksen vastuulla on, että pystymme tarjoamaan heidän käyttöönsä aina ajan tasalla olevan kaluston”, Eetu kertoo ylpeänä henkilöstöpolitiikastaan.

Laadukkaan ja toimivan palvelun takana on hyvät ammattiverkostot ja säännöllinen laitteiston uusiminen.
”Palveluiden myynnin ja toimitusten osalta olemme verkostoituneet hyvin muiden yritysten ja urakoitsijoiden kanssa. Yhteistyö toimii ja autamme puolin ja toisin”,
Eetu lisää.

Koneiden kunnossapito liiketoiminnan edellytyksenä

Urakointiyritykselle suurin lovi lompakkoon tulee koneiden vikojen vuoksi. Tämän takia Eetulle koneiden turvallisuus ja huoltaminen ovat erityisen tärkeitä. ”Meillä on uusi lämmin huoltohalli, jossa teemme itse koneiden huollot. Huollamme ja rasvaamme autot ja koneet aina perjantaisin ja lauantaisin”, Eetu kertoo kaluston huollosta.

Työskennellessään suurien ajoneuvojen, koneiden ja massojen kanssa, Eetu haluaa muistuttaa myös muita turvallisuuden huomioimisessa. ”Jarrut ovat tärkeät. Nykyään traktorit kulkevat kovempaa ja nopeudet suurenevat päivä päivältä. Laitteet kasvavat, ja mukana kasvaneet vaunukoot mahdollistavat suurien massojen siirron. Jarrut ovat usein näissä yhdistelmissä alimitoitettu kuorman massan ja traktorin vauhtiin nähden. Jarruton vaunu on traktorin surma. Mieluummin panostaa enemmän, saadakseen hyvän jarrullisen vaunun. Näin pystytään takaamaan kuljettajien turvallisuutta”, Eetu painottaa.

Onnistuneita hankintoja ja ammattitaitoista varaosapalvelua

Agri-Kymin ja Eetun mietteet kaluston huollosta ja turvallisuudesta kohtaavat. Agri-Kymi panostaa siihen, että koneet kestävät, ja sattuneiden vikojen huolto on mahdollisimman jouhevaa ja helppoa urakoitsijalle. ”Olen hankkinut Agri-Kymin kautta SaMASZ-perhosniittokoneet ja Tempo-maansiirtovaunun. He tuntevat koneet, joita myyvät ja heiltä saa todella hyvää palvelua varaosien suhteen. Isoilla työmailla laitteiden on toimittava koko ajan. Ripeä varaosien toimitus ja laitteiden huolto toimii hyvin Agri-Kymiltä”, Eetu kertoo yhteistyöstään Agri-Kymin kanssa. ”Suosittelen Agri-Kymin asiakkuutta, tällöin ei tarvitse arvuutella toimiiko hommat vai ei”, toteaa Eetu yhteistyökumppanistaan.

 

Katso esittelyvideo Tempo MSV20 ja MSV26 Dumper -maansiirtovaunuista.

Lue muita kirjoituksia

Top