Maahantulohuollossa ollaan valmiita kevään heinäkonesesonkiin - Agri-Kymi

Maahantulohuollossa ollaan valmiita kevään heinäkonesesonkiin

Kun asiakas tilaa työkoneen, se ei oikeastaan koskaan tule tehtaalta Agri-Kymin pihaan valmiiksi viimeisteltynä. Kouvolan Kaupinkadun ”verstaalla” eli virallisesti maahantulohuollossa perävaunut, koneet ja laitteet kootaan, varustellaan, viimeistellään ja testataan. Vasta sitten ne lähtevät rekan kyydissä tai traktorin perässä tilaajan käyttöön.

 

Maahantulohuollossa työskentelee kokoaikaisesti kolme asentajaa. ”Kun SaMASZin tehtaalta tulee kone, se laitetaan meillä kasaan ja varustellaan tarpeen mukaan sekä testataan ja katsotaan, että se on asiakkaille varmasti toimintakuntoinen ja turvallinen”, Mika Jokela kertoo verstaan työstä.

 

Myös Tempon niittokoneet toimitetaan Kouvolaan osissa. ”Täällä niihin asennetaan nivelakselit ja traktorin kytkentälaitteet, sitten tarkastetaan öljyt ja hihnat sekä koneen toimivuus. Laitetaan siis kone asiakkaalle valmiiksi, että sen voi laittaa traktoriin kiinni.”

 

Heinäkoneiden lisäksi Agri-Kymi maahantuo mm. traktorin perävaunuja. ”Tempo-perävaunut tulevat meille ilman pyöriä. Puramme kuormat, lisätään pyörät alle ja tarkastetaan niiden toimivuus, lisätään valoja, liikennevarusteita, lokasuojia, hätäjarrujärjestelmiä, lisälaitoja, varoitustarroja ja heijastimia”, Mika listaa.

 

Lietevaunut tulevat maahan säiliöaihioina, joihin sitten asennetaan pumput, valot ja tarrat sekä tietenkin pyörät. Telien leveys vaihtelee, sillä säiliö voi mennä vaikkapa kiinteistöhuollon käyttöön. Monet koneet räätälöidäänkin asiakkaan toiveiden ja käyttötarkoituksen mukaan. Mika kertoo, että kokoamisvaiheessa ollaan ostajiin paljon yhteydessä ja tehdään sen mukaan. Joskus asiakas tuo myös omia osia, joita asennetaan kokonaisuuteen.

 

Kaikkea ei tehdä itse Agri-Kymin verstaalla. Tarvittaessa käytetään alihankkijoita mm. hitsaus- ja maalaustöissä  ajan säästämiseksi ja myös siksi, että erikoistöissä kannattaa käyttää niihin erikoistuneita kumppaneita. Turvallisuus on teleissä erityisen tärkeää, kuten kaikissa tuon kokoluokan tuotteissa muutenkin.

Tempo Imulevitysvaunu lähdössä asiakkaalle

 

Käytetyt maatalouskoneet huippukuntoon

Mika kertoo, että toisinaan koneiden kokoamisessa tulee eteen hankaliakin vaiheita: ”Osaltaan haastavia hetkiä välillä on, mutta kyllä täällä saa neuvoja ja aina osataan soveltaa. Ennen ja jälkeen -kuvia ei tule otettua, mutta muuten työn eri vaiheita kuvataan, että tiedetään seuraavalla kerralla, miten työ tehdään.”.

 

Käytettyjen maatalouskoneiden, esimerkiksi heinäkoneiden korjaamisessa ja huollossa on Mikan mukaan välillä hyvinkin haastavia vaiheita, mutta aina ne pyritään saamaan huippukuntoon. ”Vanhat koneet saattavat olla paikka paikoin likaisia ja kovia kokeneita. Joitakin osia ei ole koskaan avattu ja purettu, niin saattaa olla välillä hyvinkin työläitä.

 

Mika on ollut Agri-Kymillä kolme vuotta. Parasta hänen mielestään on se, että työ on monipuolista. ”Olen itse maalaistalosta kotoisin. Asiakkaat ovat aika saman henkisiä ja työ on itselle vähän kuin oman alan työtä. Ja kun vaikkapa pönttöaihio saadaan hallissa varusteltua tehokkaaksi ja toimivaksi työkoneeksi, niin saahan siitä jossain määrin hyvän mielen”, Mika hymyilee vaatimattomasti.

 

Koneiden kokoamiseen liittyy aina työn korkea laatu ja vastuu. Asentaja on vastuussa omasta projektistaan, mutta aina kaveria autetaan ja työtä tehdään myös yhdessä. Mika kiteyttääkin verstaan meiningin näin: ”Pyritään tekemään työt niin, että saadaan aikaan ja hommat tulee valmiiksi.”

 

Maahantulohuollon kiireet myös vaihtelevat, ja kevään heinäkoneiden sesonki teettää välillä pitkiä päiviä. Mutta kiireeseen ollaan valmiita. ”Yrityksessä on vapaa meininki, mutta työt pitää tehdä hyvin. Se edellyttää myös sitä, että tarvittaessa keskeytetään tauot, lykätään kotiinlähtöä ja jatketaan hommia. Kahvilla ehtii istua sitten, kun ei ole kiirettä”, Mika Jokela toteaa.

 

 


Agri-Kymi on valmis heinäkonesesonkiin

Agri-Kymiltä saat kaikki maatalous- ja urakointitöihin tarvitsemasi maatalouskoneet ja tarvikkeet saman katon alta ja järkevästi hinnoiteltuna. Esimerkiksi heinäkoneista tuomme maahan karhottimia, niittokoneita, pöyhimiä ja murskaimia.

Edustamamme SaMASZ on jo yli 30 vuotta kehittänyt heinäkoneita, jotka ovat maailmanlaajuisesti halutuimpia, sillä niiden ansiosta rehu säilyy ja riittää pidempään.

SaMASZin pöyhimien ja karhottimien suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota rehun puhtauden säilyttämiseen. Tämän päivän viljelijälle huolellinen rehunkäsittely on itsestäänselvyys, ja laadukkaalla koneella voidaan varmistaa arvokkaan rehun valmistus koko niitetyllä alueella. Koneet eivät vaurioita nurmen tai maan pintaa, ja lisäksi karho on erittäin puhdas, mikä lisää rehun energia-arvoa.

Kaikissa SaMASZ-heinäkoneissa on kahden vuoden takuu.

Löydät meiltä juuri sinulle sopivat heinäkoneet. Ota yhteyttä ja kysy lisää

SaMASZ-niittokoneet ja murskaimet

SaMASZ-karhottimet ja pöyhimet

 

Lue muita kirjoituksia

Top