Konehankinta rahoituksella – leasing vai osamaksu? - Agri-Kymi

Konehankinta rahoituksella – leasing vai osamaksu?

Kun on tarvetta päivittää koneita esimerkiksi tulevaa heinäsesonkia varten, tulee rahoitus ostajan avuksi. Agri-Kymi tarjoaa yhteistyökumppaneidensa kanssa rahoitusvaihtoehtoja, joiden ansiosta töihin pääsee nopeasti mutta maksut alkavat esimerkiksi vasta lokakuussa.

 

Agri-Kymi haluaa tuoda asiakkailleen ennen kaikkea selkeitä ja luotettavia rahoitusvaihtoehtoja. Siksi tarjolla on tunnettujen rahoitusyhtiöiden hyvin neuvoteltuja osamaksu- ja leasingrahoituksia.

 

”Rahoitustoiminta ei ole meidän päätoimialamme, mutta parhaan rahoitusmuodon löytäminen asiakkaalle on hyvää palvelua. Siksi meille on tärkeää ymmärtää asiakkaan hankintatarve ja löytää juuri siihen sopiva rahoitus”, toimitusjohtaja Hanna Pulkkanen sanoo.

 

”Tällä hetkellä meillä on yhdessä OP:n rahoitusyhtiön kanssa suunniteltu koroton ja lyhennysvapaa osamaksurahoituskampanja. Asiakas voi esimerkiksi tulevalle heinäkaudelle hankkia koneen nyt, tehdä tarvittavat työt kesällä ja aloittaa koneen takaisinmaksun vasta lokakuun lopussa. Tämä on todella toimiva konsepti varsinkin urakoitsijoille, joilla voi olla saatavia pitkälläkin ajalla”, Hanna toteaa.

 

Meneillään olevassa kampanjassa voi nykyisen koneen käyttää käsirahana. Rahoituksen ansiosta kassassa voi pitää puskuria kesää varten tai suunnata vapautuvat varat jopa täysin uuteen koneeseen.

 

Osamaksu vai leasing?

Osamaksu on edelleen suosituin Agri-Kymin tarjoamista rahoituksista. Sen avulla asiakas saa koneen heti omaan omistukseen, ja sitä moni asiakas pitääkin tärkeänä asiana. Kassaan jää rahaa, kun hankittavaa konetta ei tarvitse maksaa kerralla pois.

 

”Osamaksu helpottaa myös budjetoinnissa, kun sille sovitaan lyhennysaikataulu. Koneen arvo lisätään yrityksen taseen arvoon, ja kirjanpidossa pystyy suunnittelemaan poistoja. Yleensä suosittelemme osamaksua sellaisille asiakkaille, jotka haluavat sijoittaa koneisiin pitkällä aikavälillä ja omistaa koneensa itse”, Hanna Pulkkanen kertoo.

 

Leasing eli tuttavallisemmin vuokraus on tälläkin alalla kuitenkin yleistynyt ja moni asiakas valitseekin sen jo rahoitusvaihtoehdokseen. Hannan mukaan leasingrahoitus soveltuu yleensä parhaiten asiakkaille, jotka ostavat koneita tiettyyn, varsinkin lyhytaikaiseen tarpeeseen. ”Konekantaa voidaan päivittää joustavasti, jos tarpeet äkillisesti muuttuvat. Leasingrahoitus on paras rahoitusmuoto varsinkin silloin, kun toimintaa ollaan laajentamassa tai yritystoiminta on vasta alkamassa. Kone toimii vakuutena, joten muita vakuuksia ei tarvita. Konetta ei myöskään kirjata yrityksen taseeseen, joten se tehostaa sitä.”

 

Leasingrahoitus on rinnastettavissa koneen vuokraukseen. Siinä koneelle määritellään jäännösarvo, joka täytyy pystyä määrittämään mahdollisimman realistisesti. Käytännössä jäännösarvo riippuu siitä, kuinka paljon konetta käytetään ja kuinka hyvin koneesta huolehditaan.

 

”Jos konetta on käytetty enemmän, kuin sopimuksessa on määritelty, se vaikuttaa koneen arvoon leasingsopimuksen päättyessä. Jos koneesta huolehtii hyvin, pitää sen toimintakuntoisena ja tekee tarvittavat huollot, koneen arvo säilyy ja myös vuokrauksesta syntyvät kulut pysyvät suunnitellun kokoisina. Jäännösarvoa on kuitenkin turha pelätä, koska koneilla on kuitenkin aina lopullinen arvo, joka riippuu monista asioista, vaikka koneen ostaisi käteisellä”, Hanna muistuttaa.

 

 

Ota huomioon rahoituksen kokonaiskustannukset

Hanna Pulkkanen kertoo, että sopivan rahoitusmuodon löytäminen on haastavaa mutta samalla palkitsevaa. ”Silloin pystymme tarjoamaan asiakkaalle kokonaisvaltaista palvelua. Me voimme osoittaa oman ammattitaitomme asiakkaalle myös tätä kautta ja toimia kumppaneina myös rahoituksessa.”

 

”Yleisen taloustilanteen vuoksi korot ovat olleet alhaalla jo pitkään. Rahoitusta miettiessä tämä kannattaisikin ottaa huomioon, sillä sen voi saada nyt todella edullisesti. Rahoituksia kannattaa aina kilpailuttaa, ja mekin etsimme asiakkaille jatkuvasti parempihintaisia vaihtoehtoja”, Hanna sanoo ja kertoo, että rahoituksen hakeminen on useimmiten helppoa ja nopeaa.

 

Tärkeää rahoituksessa on kokonaiskustannusten laskeminen. Rahoituksia saatetaan tarjota pienillä kuukausierillä, joissa kuitenkin lopulliset kustannukset voivat nousta todella korkeiksi.

 

”Konemyynnissä tehdään rahoituksia yrityksille, joten myyjällä ei ole samanlaista velvollisuutta kertoa luoton kokonaiskustannuksista kuin kuluttajalle myytäessä. Me kuitenkin aina huolehdimme siitä, että tarjoamme asiakkaille avoimesti vain parhaita rahoituksia, samanlaisia mitä ottaisimme itsellemme. Asiakassuhteen hoitaminen on pitkäaikainen prosessi, emmekä halua asiakkaiden joutuvan pettymään”, Hanna vakuuttaa.

 

 

Nyt on hyvä hetki koneiden hankintaan

Talvi on kääntymässä ja kevät lähenee vauhdilla. Agri-Kymillä konekauppa on lähtenyt hyvään vauhtiin monin paikoin lumettoman talven jäljiltä. Alkukevät onkin hyvää aikaa ryhtyä valmistautumaan kesäkauteen ja päivittää jo olemassa olevat koneet uusiin.

 

Agri-Kymi panostaa järkeviin ja kustannustehokkaisiin tuotteisiin sekä hyvään palveluun kaikissa vaiheissa. Asiakasta kuunnellaan ja koneet räätälöidään juuri tarpeisiin sopiviksi.

”Meillä on markkinoiden kilpailukykyisimmät tuotteet. Ammattitaitoiset myyjämme pystyvät suunnittelemaan erilaisia ratkaisuja erilaisiin konetarpeisiin yhdessä asiakkaan kanssa. Lisäksi pystymme neuvomaan parhaan rahoituksen asiakkaalle”, Hanna kertoo.

 

 


Agri-Kymi maahantuo ja myy traktorikäyttöisiä työkoneita ja perävaunuja maatilojen ja koneyrittäjien käyttöön. Laaja valikoimamme koostuu kustannustehokkaista ja kilpailukykyisistä tuotteista. Olemme asiantunteva ja mutkaton suomalainen perheyritys, joka panostaa pitkiin kumppanuuksiin ja asiakkuuksiin.

 

Lue muita kirjoituksia

Top