Värillä on väliä - Agri-Kymi

Värillä on väliä

Tempo PRO-malliston maansiirtovaunut on suunniteltu ammattikäyttöön ja ne ovat räätälöitävissä oman käyttötarpeen mukaan kokoluokasta riippumatta. Tempo PRO -mallistostosta on saatavilla traktorin maansiirtokärryjä aina 26 tonnin kantavuuteen asti ja lisävarustevalikoima on laaja.

Myös väri voidaan valita asiakkaan toiveen mukaan. Tempo-kärryn suosituin väri on tumma harmaa, mutta vaunuja on saatavissa käytännössä kaikissa RAL-värikartan väreissä.  Usein vaunun väri halutaan traktorin kanssa samaksi, mutta myös muita valintakriteerejä erikoisvärille löytyy.  Esimerkiksi ”kiva väri” on erittäin hyvä perustelu valinnalle.

 

”Minun piti oikein erikseen soittaa myyjälle ja tarkistaa onko tuo vaunun värin RAL-koodi nyt tilauksessa ihan oikein, sen verran erikoiselta se vaikutti” kertoo Mari Rautiainen Agri-Kymiltä. Ja kyllä se on keskustelua herättänyt tuossa pihassa ollessaankin. 

Kaupat tästä uima-altaaksikin sanotusta Tempo-maansiirtovaunusta teki jälleenmyyjämme Matti Lahtinen Jyväs-Maataloudesta.

 

Vaunu tilattiin ilomantsilaiselle maaseutuyrittäjä Joonas Potkoselle. Potkosella on Ilomantsin Kuuksenvaarassa toimiva traktoriurakointiin keskittynyt yritys Kuuksenvaaran Konepalvelu, joka hoitaa kiinteistöjen ja teiden lumitöitä, suorittaa erilaisia maatalouden koneurakointipalveluita kuin myös nurmikonleikkuita. Hyvän ja runsaan kaluston myötä toiminta on laaja-alaista. Kuuksenvaaran Konepalvelun kautta on saatavilla myös Tempo-lumilinkoja

Traktoriurakoinnin lisäksi Joonas pyörittää Kumpulan tilaa, joka on monipuolinen kasvinviljelytila. Kumpulan tilan pääpaino on kotoisissa viljalajikkeissa kuten rehukaura, rehuohra, elintarvikeohra ja ruis. Viljelykierron vuoksi kasvatetaan myös erikoisempia kasveja, kuten hernettä, kuminaa, rypsiä, heinänsiemeniä ja auringonkukkaa. Isona aatteena ja osana tilan ideologiaa on myös perinnemaisemien vaaliminen, ja käytössä on myös aputoiminimi Kumpulan Perinnetila. 

 
Joonas Potkoselle myös vanhat koneet ovat tärkeitä. Miika-poika on ollut mukana touhussa pienestä pitäen.

 

Potkosen uusi Tempo MSV18 PRO -maansiirtovaunu hankittiin kahden pienemmän vaunun tilalle.  Maansiirtovaunun värin valitsi Potkosen 7-vuotias Miika-poika. ”Nämä on sen verran pitkäaikaisia investointeja, että kyllä siinä pitää yrityksen jatkajalta jo kysyä mielipidettä” veistelee Joonas Potkonen väristä kysyttäessä. ”Näytin pojalle RAL-värikarttaa ja kysyin mikä olisi hyvä väri kärrylle. Tuo sieltä sitten valikoitui mieluiseksi.”

Kaupat tästä uima-altaaksikin sanotusta maakärristä tehtiin Jyväs-Maatalous Oy:n  Matti Lahtisen kanssa.  Matti ja Joonas ovat tutustuneet traktoriharrastuksen kautta jo vuonna 2008, ja yhteistyö on laajentunut yrittäjänä toimimisen myötä myös ammattipuolelle. ”Luottamus koneasioissa on aina ollut molemmin puolin vahvaa” toteaa Joonas Potkonen.

 

Kantavuutta Potkosen uudella maansiirtovaunulla on 18 tonnia ja tilavuutta 9,9 m3. Vaunua käytetään erilaisten massojen siirtoon monipuolisesti. Lavassa on 6 mm Hardox®-pohja ja 4 mm Strenx®-laidat, joten se sopii hyvin niin maanaineksen kuin polttopuidenkin ajoon. Lisävarusteena vaunussa on 0,7 metriä korkeat lisälaidat viljan ajoa ajatellen. Lisälaidoilla tilavuudeksi saadaan 18,5 m3.  

Tempon maansiirtovaunuissa on vakiona kumiaisavaimennus, viljaluukku ja soraketjut.  Vakiovarusteisiin kuuluu myös keinuteli.  Hiipivä telirakenne takaa miellyttävän menon epätasaisemmassakin maastossa.

Vaunuun laitettiin pääsääntöisesti kuorma-autoissa käytettävät ns. ykköspyörät koossa 385/65R22.5. ”Moni on sitä ihmetellyt, mutta meillä on täällä pitkät välimatkat ja ajamme pääsääntöisesti kiviteillä, eli kovalla ja suoralla pinnalla. Niissä perinteinen maatalousrengas lämpiää ja kuluu turhan nopeasti.” kertoo Joonas Potkonen.

 

Tempon maansiirto- ja yleisperävaunuissa käytettävien kippisylintereiden kaikki sylinterien putket ovat kromattuja ja kipit ovat helposti purettavia huoltotoimenpiteitä varten. Kippikulma on 52°.

Tutustu Tempo PRO-mallistoon tästä

Jyväskylän Seppälässä toimiva Jyväs-Maatalous Oy on myynyt Agri-Kymin maahantuomia koneita ja perävaunuja sekä niiden varaosia  jo toistakymmentä vuotta. Eniten menee Tempon perävaunuja.  ”Niissä on erinomainen hinta-laatu-suhde ja paljon räätälöintimahdollisuuksia”, konemyyjä Matti Lahtinen kertoo.

 

Tempo-työkoneiden lisäksi Matti myy Agri-Kymin merkeistä SaMASZia ja Mandamia: ”SaMASZin heinäkoneet ovat löytäneet paikkansa myös urakoitsijoiden keskuudessa. Kyse on täysverisestä laatukoneesta. Ja Mandamin kultivaattori on hyvä. Mandamin lautasmuokkaimessahan viiden vuoden on napatakuu”, myyjä kehuu kestäviä koneita.

 


Agri-Kymi maahantuo ja myy traktorikäyttöisiä työkoneita ja perävaunuja maatilojen ja koneyrittäjien käyttöön. Laaja valikoimamme koostuu kustannustehokkaista ja kilpailukykyisistä tuotteista. Olemme asiantunteva ja mutkaton suomalainen perheyritys, joka panostaa pitkiin kumppanuuksiin ja asiakkuuksiin.

Lue muita kirjoituksia

Top