Mandamin TAL-C -lautasmuokkain testikäytössä: tämä oli positiivinen kokemus - Agri-Kymi

Mandamin TAL-C -lautasmuokkain testikäytössä: tämä oli positiivinen kokemus

Teimme talvella nettikyselyn, millaisia koneita maanmuokkaukseen käytetään ja millaisia toiveita viljelijöillä ja urakoitsijoilla on. Vastanneiden kesken arvottiin käyttöön Mandam TAL-C -lautasmuokkain. Tuukka Virtanen Somerolta testasi muokkainta 15 hehtaarin verran.

 

Mandamin TAL-C -lautasmuokkain sopii kovemmankin maaperän muokkaukseen, keväällä varmistamaan oikeanlaisen itämisen ja syksyllä olkimassan sekoittamiseen. Muokkaimen lautaset ovat kahdessa rivissä limittäin ja uppoavat kasvustoon helposti kapean muotonsa ansiosta. Lautasten limitystä voi säätää olosuhteiden mukaan, minkä ansiosta lautaset uppoavat hyvin maahan myös kovemmilla maalajeilla.

 

TAL-C-lautasmuokkain on helppokäyttöinen ja lähes tukkeutumaton, joten maaperä ei kasaudu lautasten väliin, kun lautaset puhdistuvat itsestään. Lautasten erillisjousituksen vuoksi maanmuokkausta voi tehdä suurella työnopeudella ilman, että muokkain lähtee pomppimaan traktorin perässä. Konetta on saatavana viidessä eri työleveydessä: 3 – 6 metriä.

 

Kokemuksia Mandam-lautasmuokkaimesta

Tuukka Virtanen vastaa puhelimeen traktorin päältä kesken kylvöjen. Hän kertoo yllättyneensä Mandamin lautasmuokkaimen hyvästä käyttökokemuksesta aikaisempiin vastaaviin laitteisiin verrattuna.

”Kyllä mä siihen ihan tyytyväinen olen. Kun sanon totuuden, niin olin aika skeptinen sen suhteen, mitä olen lautasmuokkaimia ennen ajanut. Sanotaan, että tämä oli positiivinen kokemus”, Tuukka kertoo.

”Ihan tuollaiseen sänkimaahan olen sillä ajanut, ja sekoittavuus oli hyvää luokkaa. Se sekoitti hyvin ja ei tukkeutunut missään kohtaa. Meillä on tällaisia savimaita ja hietamaita, ja ajettaessa päällä oli muutama sentti kuivaa ja alta kosteampaa.”

Kuva: Tuukka Virtanen

 

”Kun olen näillä savimailla ajanut, niin en kyllä ole hyvää keliä siihen löytänyt niillä muokkaimilla, joilla olen ajanut. Nyt sattui kohdalle joko hyvä kone tai olosuhteet – tai molemmat”, Tuukka naurahtaa.

Tuukan aikaisemmin käyttämissä lautasmuokkaimissa on ollut kumipakkerit, ja ne ovat hänen mielestään täysin väärä valinta ainakin savisille maille.  Tässä Mandamin TAL-C-lautasmuokkaimessa olleet V-kiekkopakkerit toimivat hyvin.

 

Tuukka pitää testaamaansa lautasmuokkainta hyvänä kokonaisuutena eikä kaipaa koneeseen ominaisuuksia lisää.

”No en ainakaan tällaisiin määriin, mitä olen ajanut. Sanotaanko, että tosi helppo ja yksinkertainen se on ollut käyttää. Siinä on helppo syvyyden säätö ja kaikin puolin muutenkin se on helppokäyttöinen.”

”Myös 3,5 metrin työleveys oli sopiva 130 hevosvoiman traktorille”, Tuukka kiittää.

Kuva: Tuukka Virtanen

 

Tutustu Mandam-muokkaimien valikoimaan 

 

Näin viljelijät ja urakoitsijat vastasivat nettikyselyyn

 


Agri-Kymi maahantuo ja myy traktorikäyttöisiä työkoneita ja perävaunuja maatilojen ja koneyrittäjien käyttöön. Laaja valikoimamme koostuu kustannustehokkaista ja kilpailukykyisistä tuotteista. Olemme asiantunteva ja mutkaton suomalainen perheyritys, joka panostaa pitkiin kumppanuuksiin ja asiakkuuksiin.

Lue muita kirjoituksia

Top