Koneet talviteloille – Näin valmistaudut hyvin - Agri-Kymi

Koneet talviteloille – Näin valmistaudut hyvin

Työkoneiden talvihuolto kannattaa tehdä huolella

Mitä vaiheita käydään läpi, kun heinäkoneet laitetaan talviteloille? Tekninen tuotepäällikkömme Samuli Lindeman antaa tärkeimmät vinkit.

Samuli Lindemanilla on SaMASZ-koneiden huolloista vuosien kokemus.

Mitä yleistä kannattaa ottaa huomioon syyshuollossa?

Pesu on kaikissa koneissa tietysti ensimmäinen toimenpide, jotta lika ei talven aikana pääse kiinnittymään ja heikentämään kuntoa. Kun kone on puhdas, rasvauskohteet rasvataan ja koneen yleiskunto varmistetaan. Jos on kunnostustöitä, ne kannattaa suorittaa ennen seuraavaa kautta, ettei tule keväällä turhaa kiirettä.

 

Missä koneet säilytetään talvella?
Monella on säilytystä varten konehalli tai -katos, jossa konetta pidetään talven yli. Katon alla on paras paikka, mutta tarvittaessa suojapeitteen allakin konetta voi pitää. Jos kone on avoimen taivaan alla ulkona, on tärkeää lisätä suojaöljy sylintereihin ja männänvarsiin. Ja jos esimerkiksi niittokoneen lautasista on maali kulunut ja paljas metalli on esillä, lisätään suojaöljy päälle.

 

Millainen on niittokoneiden syyshuolto?

Pesun jälkeen on öljyjen tarkistaminen suositeltavaa. Ennen kaikkea se on tärkeää tehdä keväällä ennen kuin niittokausi alkaa. Talven aikana voi kondension myötä tulla öljyn sekaan vettä, kun lämpötila vaihtelee.

Sitten on vuorossa rasvauskohteiden läpikäyminen. Kannattaa tarkistaa jouset, terät ja lautasten kunto sekä niittokoneissa varsinkin lautasten laakereiden kunto. Kulmavaihteiden ja teräpalkin öljyt voi hyvin katsoa kuntoon jo syksyllä.

Etuniittomurskaimissa ja hinattavissa niittomurskaimissa on hammashihnat murskaimelle, jotka kannattaa huollon yhteydessä tarkastaa ja katsoa niiden asianmukainen kireys. Nostolaiteniittokoneissa, kuten KDT-koneet, ensiövedon kiilahihnojen kunto on myös syytä tarkastaa.

Myös kesantomurskaimissa murskaimen vetohihnat on syytä tarkastaa.

 

Entä karhottimien ja  pöyhimien syyshuolto?

Jos kyseessä on etukarhotin, ohjelmaan kuuluu pesu, yleiskunnon tarkastaminen ja rasvauskohteiden rasvaaminen. Yksi- tai kaksiroottorisessa normaalissa karhottimessa lisäksi öljyn katsominen kulmavaihteista.

Pöyhimissä tehdään samat työt eli puhdistus, yleiskunnon tarkastus, öljyjen tarkastus ja rasvauskohteiden rasvaaminen.

 

Verkkokauppamme palvelee

Tiesitkö, että teriä, teräpultteja, hihnoja ja muita varaosia saa Agri-Kymin verkkokaupasta?

 

Tutustu tästä

 


Agri-Kymi maahantuo ja myy traktorikäyttöisiä työkoneita ja perävaunuja maatilojen ja koneyrittäjien käyttöön. Laaja valikoimamme koostuu kustannustehokkaista ja kilpailukykyisistä tuotteista. Olemme tehneet  konekauppaa  yli 25 vuotta ja valinneet yhteistyökumppaneiksemme parhaat valmistajat Euroopasta. Olemme asiantunteva ja mutkaton suomalainen perheyritys, joka panostaa pitkiin kumppanuuksiin ja asiakkuuksiin.

Lue muita kirjoituksia

Top