Opintomatka SaMASZin tehtaalle - Agri-Kymi

Opintomatka SaMASZin tehtaalle

Maaliskuun puolessa välissä kävimme SaMASZ ennakkokauppa-asiakkaidemme kanssa Puolassa, jossa vierailimme SaMASZin uudenkarhealla tehtaalla.

Perjantaiaamuna lensimme Varsovaan, josta matkamme jatkui bussilla kohti Bialystokin kaupunkia. Taajama-alueen ulkopuolella sijaitseva uusi tehdas työllistää yli 700 alansa ammattilaista ja tehtaan tuotantolinja toimii kahdessa eri vuorossa. Pienestä, yrittäjävetoisesta yrityksestä on kasvanut 35 vuoden aikana yksi Puolan merkittävimmistä maatalouskonevalmistajista.

Tehtaalle saavuttuamme meitä oli vastassa yrityksen perustaja sekä hallituksen puheenjohtaja Antoni Stolarski (keskellä) sekä myyntipäällikkö Lukasz Lapinski (oikealla).

Lounaan jälkeen Lukasz kertoi yrityksen historiasta sekä uudesta tehtaasta, joka valmistui keväällä 2018. Historiikin jälkeen saimme tarvittavat suojavarusteet ja siirryimme isona ryhmänä kohti tuotantotiloja. Plasmaleikkurit sekä hitsausrobotit tulivat jokaiselle tutuksi. Vaikka uudella tehtaalla luotetaan jo osittain robotiikkaan, tietyt kriittiset komponentit tarkistetaan ja mitataan aina laadunvalvontalaboratoriossa.

 

 

Vierailijoiden kommentteja tehtaasta:

” Hieno tehdas, vakuuttavan oloinen.”

” Siistiä ja ammattimaista toimintaa.”

” Laatuun oli satsattu, samoin laaduntarkkailuun.”

Neljän hehtaarin kokoisessa tehtaassa tuotantolinjat on suunniteltu niin, että metallin työstöstä alkava tuotanto päättyy valmiiseen tuotteeseen, joka aina koekäytetään traktorissa. Näin varmistetaan, että jokainen yksilö on toimiva ennen todellista käyttöä.
Tehdasvierailun jälkeen siirryimme hotellille, jossa ehdimme rentoutua ennen illallista.

 

Lauantaina sää ei ollut suosiollinen, mutta tuulta sekä vesisadetta pelkäämättömät osallistujat lähtivät oppaan avustuksella tutustumaan Bialystokin historiaan sekä nähtävyyksiin. Ehkä vaikuttavin monumentti on Branckien upea palatsi.

Kun kaupunki oli tullut tutuksi, päivän toinen ja suositumpi aktiviteetti oli City Stadium -areenalla käyty kamppailu Jagellonia Bialystok vs. Korona Kielce. Vuonna 2014 valmistuneessa jalkapallostadionissa istumapaikkoja on yli 20 000. Pääsimme 1. katsomoon seuraamaan ottelua ja tunnelma oli katossa, kiitos lojaalien fanien. Ottelu päättyi kuitenkin paikallisjoukkueen tappioon, mutta stadionin mahtavat tarjoilut (hot dog + olut) pitivät vierailijat hymyissä suin.

Sunnuntaina heti aamiaisen jälkeen bussimme nokka suuntasi kohti Varsovan lentokenttää ja lyhyen lennon jälkeen oli yhteinen opintomatkamme ohi.

Matkan jälkeen keräsimme vielä palautetta osallistujilta ja saimme keskiarvoksi 4/5! Kiitosta saimme reissun mukavuudesta ja rentoudesta, tosin ensi kerralla osaamme varata vielä enemmän aikaa tehdasvierailulle, jotta koneisiin tutustumiseen jää varmasti riittävästi aikaa.

”Hyvin järjestetty ja kaikinpuolin hauska reissu!”

 

Kiitos kaikille osallistujille!

 

Milla Pirinen
Markkinointi & Viestintä

Lue muita kirjoituksia

Top