Tempo-kuivalantavaunujen mallisto kasvaa - Agri-Kymi

Tempo-kuivalantavaunujen mallisto kasvaa

Tempo-kuivalantavaunujen mallisto laajentuu, kun PTU-vaunujen rinnalle on tullut tarjolle suurempi MTU-malli. Sen myötä haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavaa ja kustannustehokasta vaihtoehtoa maatilojen kasvaviin tarpeisiin.

 

MTU-vaunumallisto on valikoimassamme oleviin PTU-vaunuihin verrattuna suurempi tilavuudeltaan ja kantavuudeltaan.

MTU-vaunuissa on kestävä italialainen Berma-levityskoneisto. Pystykelapurkukoneiston kelat ovat halkaisijaltaan suurempia kuin PTU-mallin vaunuissa, mutta pyörimisnopeus on kuitenkin sama. Koska kehänopeus näin on suurempi, on tehokkuus parempi ja repiminen nopeampaa. Myös repijäkelojen terien tehokkaampi muotoilu tekee repimisestä PTU-mallin teriä aggressiivisempaa.

Rengasvaihtoehtoja on MTU:ssa on kaksi. Suurien renkaiden ansiosta vaunun pintapaine jää pieneksi, ja hiipivä teli takaa kevyen kulun ja helpon esteen ylityksen.

 

MTU:n tärkeät ominaisuudet:

  • Suurempi koko – kantavuus jopa 18 tonnia
  • Rengasvaihtoehdot
  • Suuret pystyrepijäkelat
  • Pultattavat repijäkelan terät
  • Hydraulinen materiaalitilan portti ja purkukoneiston suojaluukku
  • Etusermi
  • Pohjakuljettimen säätö mekaanisesti hydrauliventtiilistä
  • Pultattava kiinteä vetosilmukka

 

Uusi MTU-vaunu oli asiakkaallamme testissä, ja palautteen perusteella vaunua tullaan kehittämään edelleen.

Testissä ajettiin 80–90 Kuormaa eli noin 1000 kuutiota kuivalantaa.

Kiitosta testissä sai erityisesti se, että vaunulla lantaa on hyvä levittää nurmelle ja ominaisuutena pintalevitys on hyvä. Tempo MTU hienontaa levitettävän lannan erinomaisesti ja laajasti: levitysleveys on sivuille 5–7 metriä. Testin mukaan ketjut kestävät hyvin kireällä ja vasta 70 kuorman jälkeen niitä hieman säädettiin. Kiitosta saivat myös puhdistusraapat edessä taittopyörillä.

 

Testejä ajettiin eritehoisilla traktoreilla: 115 hv, 140 hv, 170 hv ja 240 hv. Levitys onnistui niistä kaikilla, ja testien perusteella vähimmäisteho on 140 hevosvoimaa. Optimaalisena testaaja piti vaunulle 170 hv tehoa.

Tutustu Tempo-kuivalantavaunujen mallistoon tästä

 


Agri-Kymi maahantuo ja myy traktorikäyttöisiä työkoneita ja perävaunuja maatilojen ja koneyrittäjien käyttöön. Tuomme markkinoille ratkaisuja, jotka ovat kustannustehokkaita, laadukkaita ja järkevästi hinnoiteltuja.

Lue muita kirjoituksia

Top