Konealan ammattitaitoa Virroilta yli 40 vuoden ajan - Agri-Kymi

Konealan ammattitaitoa Virroilta yli 40 vuoden ajan

Virroilla sijaitsevan Arhosen Konemyynti Ky:n yrittäjä Pentti Arhonen alias Antti Perhonen tekee tiivistä yhteistyötä Agri-Kymi Oy:n kanssa. Yhteistyössä Pentti arvostaa Agri-Kymin pitkäjänteistä suunnitelmallisuutta ja lujaa ammattitaitoa.

Maatalouskoneiden sesonkiaika lähenee loppuaan. Yli 40 vuotta konealalla toiminut Pentti Arhonen kävelee pitkin pihamaata päällään yhteistyökumppanin vihreä takki ja kertaa kuluneen vuoden tapahtumia Agri-Kymin jälleenmyyjänä. ”Pääsääntöisesti myyn yhden uuden koneen viikossa ja useita käytettyjä sen lisäksi. Arhosen Konemyynnin liikevaihdosta noin 80% tulee heinäkoneiden myynnistä. Eniten myyn perhosniittokoneita ja perävaunuja”, Pentti kertoo sesonkiajan saavutuksista.

Pentti tunnetaan maatalouskonealalla rautaisena ammattilaisena, jolla on vuosikymmenien kokemus koneiden jälleenmyynnistä ja korjaustöistä. Pentin kokemuksesta on hyötyä, kun asiakkaille suunnitellaan toimivia ratkaisuja konehankintojen osalta. ”Minulla on uusia koneita ostavia asiakkaita noin 100 kilometrin säteellä ja käytettyjä koneita myyn ympäri Suomea”, Pentti kertoo laajasta asiakaskunnastaan esitellessään yrityksen pihalla olevia koneita.

Oman ammattikunnan tunteminen, asiakkaiden huomioiminen ja palvelualttius kantavat Pentin luotsaamaa Arhosen Konemyyntiä. ”Myynnin kannalta erittäin tärkeitä ovat oma varaosavarasto ja huolto. Hoidamme myymiemme koneiden huollot ja korjaukset itse. Meillä varaosatoimitukset ja huollot pelaavat siten, että esimerkiksi maatiloilla niitto ei seisahdu yli 12 tunniksi. Asiakkaalle otetaan tarvittaessa varaosa toisesta koneesta, tilataan osa Kouvolasta tai tilalle toimitetaan varakone”, Pentti kertoo yrityksen toimintaperiaatteista. Pentti Arhonen näkee samoja periaatteita Agri-Kymin toimintatavoissa, vastuullisuudessa ja pitkänäköisessä suunnitelmallisuudessa sekä yrityksen varautumisessa maatalouden väistämättömiin muutoksiin.

Maatalouskoneiden myynnin edelläkävijäksi

Yrittäjänä Pentti on toiminut vuodesta 1985 lähtien. Agri-Kymin jälleenmyyjänä hän on toiminut 2000-luvun alusta asti. ”Agri-Kymin jälleenmyyjänä olen toiminut 15 vuotta. Agri-Kymin Jaskan kanssa tulimme aikoinaan tutuiksi ja sen jälkeen aloimme muodostaa yhteistyötä”, Pentti kertoo tuttavallisesti yhteistyön alusta. Jälleenmyyjänä toimiminen on antanut hänelle paljon vuosien aikana. SaMASZ-perhosniittokone oli tavallaan uuden liiketoiminnan ja yritykseni menestymisen alku. Voin sanoa, että olemme olleet edelläkävijöitä yhteistyökumppaneiden kanssa. Alussa teimme asiakkaani Pentti Pusan kanssa kovaa pioneerityötä maatalouden kehittämiseksi”, Pentti kertoo taputtaessaan pihamaalla olevaa perhosniittokonetta.

Jälleenmyynti vaatii lujaa ammattitaitoa ja kokemusta maatalouskoneiden koon kasvaessa vuosi vuodelta. Vanhemman, käytetyn koneen arvon arviointi ei ole aivan yksiselitteistä. Ennen koneiden ollessa huomattavasti pienempiä hinnan arvioiminen oli nykyistä yksinkertaisempaa. Nyt koneen hintaan vaikuttaa eniten koneen myyntihetken kunto, ei niinkään vuosimalli.

Agri-Kymin jälleenmyyjänä toimiminen on Pentille tärkeää ja mielekästä. Jälleenmyynti on lisännyt miehen asiantuntijamainetta alalla. ”Tämä on minulle taloudellisesti iso asia ja ennen kaikkea ammatti. Minulla on syvä kokemus tästä hommasta. Saan soittoja muilta jälleenmyyjiltä, jotka pyytävät neuvoja mistä milloinkin. Neuvon heitä erittäin mielelläni ”, hän toteaa.

Lupsakkaa yhteistyötä molemminpuolisella arvostuksella

Pentti näkee, että hänen työpanostaan arvostetaan Agri-Kymillä. Yhteistyökumppanin liiketoiminnan ja toimintatavat hän kokee erittäin luotettaviksi. ”Yhteistyössä on tärkeää, että asiat kuten laskutus ja toimitukset hoituvat niin kuin on sovittu. Agri-Kymin kanssa on ollut todella vaivatonta ja lupsakkaa työskennellä, eikä minun koskaan ole tarvinnut jäädä minkäänlaiseen ikävään välikäteen. Heillä on erittäin laaja ja pätevä asiantuntijaosaajien verkosto”, Pentti kertoo ripustaessaan vihreän SaMASZ-takin toimistonsa naulaan.

 

Lähimmän jälleenmyyjäsi löydät täältä.

Lue muita kirjoituksia

Top