Uudistukset tekevät SaMASZ-niittokoneista entistäkin parempia - Agri-Kymi

Uudistukset tekevät SaMASZ-niittokoneista entistäkin parempia

Uusi vuosimalli 2021 tuo SaMASZ-niittokoneisiin muutoksia, joiden ansiosta koneiden käytettävyys ja kestävyys paranevat ja ne ovat tehokkaammin toimivia ja helpompia huoltaa.

 

Niittokoneiden PerfectCUT-teräpalkin lautanen muuttuu jonkin verran profiililtaan ja se prässätään kokonaan uudella muotilla virtaviivaisemmaksi. Vanhassa lautasessa sivuprofiilissa näkyi pieni kumpare (muotoprässäys), joka on uudesta mallista poistettu. Agri-Kymin konemyyjä ja tekninen neuvoja Samuli Lindeman kertoo, että nyt heinä liikkuu jouhevammin eikä lautasen ympärille tule turbulenssia. Heinä pääsee siis virtaamaan paremmin murskaimille tai karhon ohjaimille.

Uusi lautasmalli on virtaviivaisempi kuin ennen.

 

Myös heinäkoneen terälappujen koko muuttuu. Ennen niiden pituus oli 105 mm ja terän kulma oli kahdeksan astetta. Nyt pituus 110 mm ja kulma kasvaa kymmeneen asteeseen.

”Tällä saadaan terotuskulma huomattavasti jyrkemmäksi, ja terä pysyy terävänä pidempään. Kun kulma on suurempi, terä kulkee lähempänä teräpalkin pintaa. Väli on vain kaksi milliä, joten teräpalkki pysyy puhtaampana. Nyt teränpitimessä olevien ns. putsarikanttausten ei tarvitse tehdä niin paljon töitä”, Samuli Lindeman listaa.

Terälappujen koon muutos parantaa myös terän kestävyyttä.

 

Niittokoneen lautasten välissä teräpalkin pinnassa olevan kivisuojan mitoitusta on muutettu jyrkemmäksi, 43 asteen kulmaan, kun se aikaisemmin oli 30 astetta. Kivisuoja on myös hieman syvempi, joten siihen tulee 13,8 mm enemmän ns. suuaukkopinta-alaa. Se taas vaikuttaa huomattavasti niittojälkeen.

Kivisuojan kulmaa on muutettu jyrkemmäksi.

”Leikkausjälki paranee kaikissa olosuhteissa, kun terät pääsevät leikkaamaan limittäin. Ja kun uudessa teräpalkkimallissa terät ovat pidemmät, leikkuupinta-ala on suurempi”, Samuli muistuttaa.

 

 

Lisäksi uudessa mallissa teränpitimien muoto muuttuu. Niiden kyljessä oli ennen pieni leikkaus ja pitimen paksuus oli viisi millimetriä. Nyt leikkaus on jätetty pois ja paksuus on neljä millimetriä. Samuli Lindemanin mukaan pitimen vahvuus säilyy, mutta terä on nyt helpompi vaihtaa. ”Kun sen avaa teränvaihtovivulla, ei tarvitse käyttää niin paljon voimaa”, Samuli kertoo.

Uusi teränpitimen muotoilu tekee terän vaihdosta entistä helpompaa.

 

Myös mattokuljettimien laakerointi paranee. Matossa on tähän asti ollut kuulalaakerointi, joka on nyt korvattu rivikuulalaakeroinnilla. Muutos vaikuttaa laitteen kestävyyteen, sillä rivikuulalaakerointi ei lämpene samalla tavalla kuin perinteinen kuulalaakeri, ja se on myös huoltovapaa.

Rivikuulalaakerointi on huoltovapaa.

 

Myös vanhoihin koneisiin on mahdollista päivittää uudet lautaset, terät ja kivisuojat, jolloin teräpalkin toimintateho on sama, kun uudessa PerfectCut-teräpalkissa.

Kysy lisää myynnistämme puh. 0400 130130

 


SaMASZ on Puolan tärkein ja yksi Euroopan suurimpia rehukoneiden valmistaja. Yrityksen tavoitteena on maailman huippua oleva korkea laatu, joka saavutetaan jatkuvalla tuotekehityksellä ja huippuunsa hiotulla valmistusteknologialla. SaMASZin koneet ovat helppokäyttöisiä, kestäviä ja viimeisteltyjä. Kaikissa SaMASZ-heinäkoneissa on kahden vuoden takuu.

Tutustu mallistoon täältä

Lue muita kirjoituksia

Top